Vad jag kan säga om min musikaliska bakgrund så är det att jag mestadels är självlärd. Jag är uppvuxen i ett musikaliskt hem. Jag gick på Kulturskolan i tidiga år i Stockholm och harvade runt med en akustisk gitarr, som jag inte tyckte var så inspirerande. Visst lärde jag mig grunderna i gitarrhantverket och det var gott nog. Men det var när min bror kom hem från en Londonresa med en uppsjö av, för mig då helt ny musik, som musiken verkligen öppnade upp dimensioner i mig. Jag insåg vilka världar som det gick att skapa med musik och ljud.

Något som även har påverkat mig mycket är att jag från 10 årsåldern fick förmånen att arbeta som professionell musikalartist, på den nu nedlagda anrika teatern Folkan, på Östermalmstorg i Stockholm. Jag spelade med i uppsättningar som Sound of music, Snövit, Mio min Mio och Pippi Långstrump. Jag arbetade på Folkan fram till att jag var 16 år. Att arbeta med storheter som Georg Riedel, Beppe Wolgers och Anders Berglund mfl, tänker jag har varit en stor del av min musikaliska skolning. Jag fortsatte att uppträda som dansare fram till jag var 18 år och uppträdde i Lasse Kühlers olika scen och musikal uppsättningar.

Från 1993 och framåt har jag medverkat och komponerat pop och rockmusik i olika liveframträdande band som bland annat; Kaspar Hauser och Don Diego, och uppträtt runt om i Stockholm på olika scener.

Från 2007 har jag frilansat med uppdrag inom scenkonst och teater. Jag har uppdrag som regissör, skådespelare och dramatiker. Jag arbetar sedan 2010 med kulturaktören SkrivSprånget och komponerar musik och ljud till deras olika uppdrag. Jag har regisserat och har skrivit föreställningarna; Harry hälsar på och Use Your Weapon. 2023 regisserade jag Bildmakarna av P. O Enquist och komponerade ljud och musik.

Jag tycker mycket om att jobba i gränslandet mellan scenkonst ljud och musik. Jag blir mycket inspirerad av utveckla och spela in olika ljud som jag sedan komponerar musik till.

Jag tänker att det är tack vare min bakgrund och erfarenheter från teater och musikalscenen till pop och postpunk live scenens olika uttryck, som gör att jag har en stor bredd vad det gäller komponera i olika genrer. Jag tänker att jag har intresset och förmågan av att lyssna in hur någonting ska låta. Att hitta formen och gestalta det!

En sen natt i replokalen när alla prestationskrav har gått och lagt sig och man tar alla idéer på uppstuds.